Puhujat

Kevään 2018 puhujat

JUHA ANTTILA

IITC, CEO

Juha Anttila toimii konsulttina ja IITC:n toimitusjohtajana. Juhalla on rautainen kokemus informaation ja erityisesti dokumenttien hallinnan kehittämisestä sekä järjestelmien käyttöönotosta. Juha on työssään tutustunut yli kolmensadan suomalaisen organisaation tiedonhallintaan.

Juha on kokenut projektinvetäjä ja tiedonhallintaprojektin sparraaja. Tietotyön kehittäminen ja verkkopalveluprojektien läpivienti ovat lähellä Juhan sydäntä. SharePoint-maailmasta hänellä on kokemusta 2001 versiosta lähtien.

Juha on aktiivisesti edistämässä suomalaisen yrityselämän tiedonhallintaa myös Liikearkistoyhdistyksessä, jonka koulutustoimikuntaa Juha vetää.

JUSSI ROINE

Sulava, Chief Research Officer, Microsoft MVP & Microsoft Regional Director

Jussi on Sulavan osakas ja yksi Onsight Helsinki-yrityksen perustajista (Onsight Helsinki fuusioitui Sulavan kanssa 2017 lopulla). Ennen Sulavaa Jussi on työskennellyt Office 365-, Microsoft Azure- ja SharePoint-ratkaisujen parissa. IT-alalla Jussi aloitti vuonna 1990, ja kuluneet 25+ vuotta hän on työskennellyt aktiivisesti IT-arkkitehtinä, kouluttajana ja sovelluskehittäjänä.

Katleena Kortesuo
KATLEENA KORTESUO

Eioototta.fi

Katleena Kortesuo on tietokirjailija, blogisti ja viestintäkouluttaja. Katleena käsittelee somea ja sähköistä viestintää yli kymmenessä kirjassa ja on kouluttanut vuosien ajan alan ammattilaisia lukuisissa yrityksissä ja yhteisöissä ympäri Suomea. Hänen bloginsa Eioototta.fi on Suomen luetuin markkinointiviestinnän blogi. Katleena tunnetaan myös Suomen kalleimpana siivoojana, joka hälytetään paikalle, kun tilanne on päällä ja kaivataan kokenutta kriisiviestijää.

MAIJA-REETTA MANNISMÄKI

Finanssiala ry, verkkoviestintäpäällikkö

Maija-Reetta on viestijä, jonka työhön kuuluu erityisesti Finanssiala ry:n intranetin, extranetin ja verkkosivujen kehittäminen. Seitsemän vuoden aikana hän on osallistunut intranetin, extranetin ja verkkosivujen sisällöntuottamiseen SharePoint 2010:lla ja vetänyt Finanssiala.fi-verkkosivuston uudistusprojektin SharePoint 2013:lle vuonna 2016. Tällä hetkellä Maija-Reetta pystyttää SharePointin viestintäsivustoihin ja Teamsiin perustuvaa intranetiä sekä suunnittelee O365-palveluun rakennettavaa extranetiä, joka on tarkoitus lanseerata kesäkuussa 2018. Toimivalla ja selkeällä (sisäisellä) viestinnällä varmistetaan Maija-Reetan mukaan koko organisaation menestys ja hyvinvointi.

Vilppola_Katri
KATRI VILPPOLA

Finanssiala ry, ICT-asiantuntija

Katri Vilppolalla on kokemusta erilaisista julkaisu- ja dokumentinhallintajärjestelmistä lähes 20 vuoden ajalta. Finanssiala ry otti tuoreeltaan Sharepoint 2010:n käyttöön kolmella alustalla (intra, extra, www) Katrin ollessa projektipäällikkönä. Vuodesta 2011 lähtien hän on toiminut Sharepointin pääkäyttäjänä ja siinä roolissa osallistui verkkosivujen uudistukseen vuonna 2016. Tänä keväänä hän keskittyy O365-palvelun intranetin ja extranetin suunnitteluun sekä käyttöönottoon muiden tietohallinnon tehtävien ohella. Tavoitteena on löytää optimaaliset uudet työskentelytavat sekä organisaation työntekijöille että extranetin käyttäjille modernin tekniikan avulla.

OLLI JÄÄSKELÄINEN

Sulava, Lead Architect – Collaboration & AI, Microsoft MVP, Microsoft Certified Master (MCM) ja Microsoft Certified Trainer (MCT)

Olli toimii arkkitehtina ja kouluttajana Sulavalla ja on erikoistunut Office 365:een ja SharePointiin. Hän on auttanut asiakkaitaan SharePoint työtilojen hallinnassa yli kymmenen vuoden ajan. Tällä kertaa hän keskittyy esityksessään Microsoft Teamsien ja Office 365 -ryhmien hallintaan ja räätälöitävyyteen. Oman työnsä ohella Olli vetää Office 365 ja SharePoint User Group Finlandia.

Katja_Jokisalo_200x200
KATJA JOKISALO

Sulava, Senior Consultant, MCT, MCITP, MCPD, MCSA

Katja on auttanut organisaatioita sisäisen viestinnän, ryhmätyön ja dokumentinhallinnan toimintamallien ja ratkaisujen parissa jo kymmenen vuotta. Teknologiakaverina pääsääntöisesti Office 365 – erityisesti Teams & Groups sekä SharePoint. Katja on erityisen innoissaan siitä, miten uudet tietotyön palvelut vapauttavat aikaa tekniseltä säätämiseltä järkevien toimintamallien suunnitteluun ja jalkauttamiseen. Pää pilvissä, mutta jalat maassa!

Marko_Rosberg
MARKO ROSBERG

Sulava, Senior Consultant, MCT, MCSE, MCSA

Marko Rosberg toimii vanhempana konsulttina Sulavalla vastaten SharePoint ja Office 365 pohjaisten toteutusten suunnittelusta ja toteuttamisesta asiakkaille. Haastetta jokapäiväiseen työhön tuo jatkuva muutos ja asioiden kehittyminen. Marko on mm. Nintex sertifioitu ja ollut toteuttamassa erilaisia lomakeratkaisuja asiakkaille. Uusien toimintatapojen ja teknologioiden omaksuminen on välttämätöntä.

HEIDI RÄÄSIÖ

Lindström, Head of IT Development

Heidi Rääsiö on toiminut Lindströmillä useissa eri tehtävissä 15 vuoden ajan. Nykyisenä vastuualueena hänellä on IT kehitys. Kunniahimoisena visiona on IT- projektien maineen parantaminen. Heidi pyrkii viemään tavoitteitaan eteenpäin oman tiimin käytäntöihin positiivisella innokkuudella askel kerrallaan.

TARJA HÄMÄLÄINEN

Lindström, Project Manager

Tarja Hämäläinen on toiminut Lindströmillä sekä viestintä- että projektipäällikkönä. Hän vastaa tällä hetkellä O365-ympäristön kehittämisestä ja vetää muun muassa viestinnällisen intranetin uudistusprojektia. Tarja innostuu kun saan aikaan ahaa-elämyksiä, ja Lindströmin ihmiset löytävät uuden, tehokkaamman ja aikaa säästävän tavan tehdä asioita. Nykyisessä roolissaan Tarja pystyy hyödyntämään aiempaa kokemustaan käyttäjän arjesta.

MAIJA LIEKE

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma, Applications Specialist

Maija Lieke on työskennellyt SharePointin kanssa versiosta 2003 lähtien, kokemusta on useammasta intran käyttöönotosta. Viimeiset kaksi vuotta on kulunut O365-ympäristön ja Yammerin kanssa. Tämän vuoden aikana on Teams puskenut ”väkisin” sekaan. Tällä hetkellä ison osan työajasta vie noiden kolmen tuotteen yhteiskäyttö ja parhaiden toimintatapojen löytäminen Varmassa. Vielä ei olla maalissa, mutta hyviä ideoita on kyllä keksitty.

ARTTU ARSTILA

Sulava, Lead Office 365 Architect

Arttu on Sulavan perustamisesta lähtien vienyt asiakkaita Office 365 -palveluiden käyttäjiksi. Artun osaamisen ydintä ovat pilvisiirtymien läpivienti, alustateknologioiden suunnittelu sekä Office 365:een liittyvä roadmap- ja hallintamallikonsultointi. Lisäksi Arttu vastaa Office 365 -palvelun päivitysten seurannasta ja viestimisestä Sulavan asiakkaille.

PETTERI MÄKELÄ

Energiavirasto, Ratkaisuarkkitehti

Petteri toimii Energiavirastossa ratkaisuarkkitehtinä ja vastaa Microsoftin pilvipalveluiden käyttöönotosta virastossa PaaS- ja IaaS-alustoille sekä viraston palveluiden pilvimigraatiosta. Petterillä on yli kymmenen vuoden kokemus Microsoftin-tuotteiden ratkaisuiden määrittelystä, toteutuksesta ja ylläpidosta, erityisesti tuotteista kuten SharePoint, SSRS, Azure ja O365.

LASSE AHONEN

Hansel, Teknologiapäällikkö

Lasse Ahonen toimii Hanselilla teknologiapäällikönä Digitaaliset palvelut -yksikössä, joka palvelee hanselilaisia ja julkishallintoa mm. hankintojen digitalisointiin tähtäävissä kehityshankkeissa.

Vesa-Matti Paananen

Microsoft, teknologiastrategi

Vesa-Matti Paananen on yksi suomalaisista digitaalisten medioiden ja palveluiden pioneereista. Veskulla on yli kymmenen vuoden kokemus Microsoftin eri organisaatioista – ja hän tunteekin teknologiat aina mobiilista yhdistettyyn todellisuuteen.

Nykyään Vesku toimii teknologiastrategina Microsoftin One Commercial Partner -kumppaniyksikössä, joka auttaa kumppaneita kehittämään ja kasvattamaan menestyksellistä pilviliiketoimintaa, jonka avulla asiakkaat voivat saavuttaa digitalisaatiotavoitteensa.

KIMMO BERGIUS

Sulava, CTO

Kimmo vastaa Sulavan teknologisista suuntaviivoista ja työskentelee asiakasprojekteissa Microsoftin pilvipalvelujen parissa. Ennen Sulavalle tuloa Kimmo työskenteli 13 vuotta Suomen Microsoftilla erilaisissa myynnin ja markkinoinnin teknisissä tehtävissä. Kokemusta Microsoft-pohjaisista IT-ratkaisuista Kimmolle on kertynyt jo yli 20 vuoden ajalta.

Kimmon osaamisaluetta on koko Microsoftin pilvipalveluiden laaja kirjo, organisaation toiminnan ja IT-strategian yhdistäminen sekä niistä johdettujen IT-ratkaisujen kehittäminen ja jalkauttaminen organisaatioon. Lisäksi hänellä on pitkä kokemus tietoturvasta sekä erilaisten järjestelmien integroinnista.

TIMO SALMINEN

Microsoft

Timo Salminen työskentelee Microsoftilla teknologia-asiantuntijana, osaamista löytyy Azuren infrapalveluista ja Cloud Solution Provider – ohjelmasta

ERIKA EHRNROOTH

Eilakaisla, CCO

Erika Ehrnrooth työskentelee Eilakaisla konsernin myynti- ja markkinointijohtajana vastaten markkinoinnista ja uusasiakashankinnasta. Hänellä on vuosien kokemus sekä tuotteiden että palveluiden markkinoinnista ja myynnistä eri toimialoilta ja on viimeisissä avainhenkilönä päässyt ajamaan niiden digitalisoimisprosesseja.

RAMI KARHU

Eilakaisla, CDO

Rami toimii Eilakaislalla Chief Digital Officerina ja vastaa digitaalisten palveluiden kehityksestä. Ennen Eilakaislaa hän on toiminut IT-taloissa mm. konsulttina ja markkinointi- sekä liiketoimintajohtajana. Rami on äärimmäisen kiinnostunut asiakas- ja työntekijäkokemuksesta sekä työelämän muutoksesta digitaalisella aikakaudella.

CAROLA NORES-JOUKAMA

Tapiolan Lämpö, Henkilöstöjohtaja

Carola Nores-Joukama on henkilöstöjohtamisen ja sisäisen viestinnän ammattilainen, jolla on pitkä kokemus henkilöstöprosessien ja sisäisen viestinnän kehittämisestä erityisesti palvelualan yrityksissä. Hän on ollut mukana useissa intranet-projekteissa ja kehittämässä yrityskulttuuria sisäisen viestinnän avulla.

Carola kertoo puheenvuorossaan SharePoint intranet projektista ja miten Teams työkalu on otettu Tapiolan Lämpö -konsernissa kevään aikana hyötykäyttöön.

JUHA VITIKKA

Microsoft, Account Technology Strategist

Juha Vitikka toimii teknologiastrategistina ja arkkitehtina Microsoftilla. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus eri Microsoft-teknologioista ja erityisesti Office 365, Azure ja SharePoint projekteista.

KIMMO H. MIETTINEN

Valmet Corporation, Communications Manager

Kimmo Miettinen työskentelee Valmetin Marketing and Communications -toiminnossa sisäisen viestinnän viestintäpäällikkönä. Kimmo kehittää Valmetissa sisäistä viestintää ja toimintatapoja sekä vetää globaalia sisällöntuottajien verkostoa. Hän toimii intranetin päätoimittajana vastaten myös sen kehittämisestä ja on ollut mukana lukuisissa intranetin uudistusprojekteissa. Kimmon sydän sykkii kaikenlaiselle digitaaliselle, yhteisölliselle ja avoimelle viestinnälle.

SANNA LANKINEN

YIT Information Services Oy, Service Manager (Collaboration)

Sanna vastaa YIT:n Collaboration -palvelualueesta ja on vetänyt alusta asti projektia, jossa on luotu yksi yhteinen globaali intranet ja tiedonhallintaratkaisu YIT:lle.

SANNA KERÄNEN

Innofactor, Adoption consultant

Sanna vaihtoi 1,5 vuotta sitten työt organisaation sisäisen ja ulkoisen viestinnän tekijästä IT-talon konsultiksi. IT-gurua Sannasta ei tule koskaan kuoriutumaan, vaan hän jatkaa jalat-maassa-työtä asiakkaiden Office 365 -käyttöönotttojen parissa. Hänen roolinsa on auttaa ja valmentaa organisaatioita ja niiden avainryhmiä löytämään hyödyt uusista työkaluista ja näkemään, miten ihmiset saadaan käyttämään uusia työkaluja. Laajempaa näkemystä ja oppia Sanna on hakenut muutosjohtamisen maailmasta mm. sertifioitumalla Prosci Change Practitioneriksi.

OUTI VENHO-AHONEN

VTT, Office365 Project Manager

Diplomi-insinööri Outi Venho-Ahonen toimii Teknologian tutkimuskeskus VTT:ssä turvallisuuden ja käyttövarmuuden tutkijana. Syksyllä 2017 hän lupautui vetämään tutkimus- ja teknologiaorganisaation siirtymistä Office 365 -palveluiden käyttöön. Tavoitteena ei ollut pelkästään uusien työkalujen käyttöönotto, vaan laajempi työskentelytapojen kehittäminen ja avoimuuden sekä tiedonkulun lisääminen organisaatiossa. SharePoint on ollut VTT:llä käytössä jo vuosia, mutta pilvisiirtymän myötä työskentelyn ytimeen nostettiin Teams. Käyttäjien edustajana Outi ymmärtää tarpeet työkaluille ja on uskottava viestinviejä, joten hänen roolinsa O365-projektipäällikkönä on ollut toimia tulkkina IT:n ja tutkijoiden välissä.

N.N.

SHAREPOINT JA MICROSOFT 365 HPR-SEMINAARI

SharePoint ja Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -seminaari on Suomen laajin SharePoint- ja Microsoft 365 -toteutuksista kertova case-pohjainen tapahtuma.

12. joulukuuta, 2018
klo 8.30-17.30

Marina Congress Center
Katajanokanlaituri 6, Helsinki