Ohjelma

Kevään 2020 seminaarin ohjelmaa rakennetaan parhaillaan.

 

Syksyn 2019 seminaarin ohjelma

 

TORSTAI 28.11.2019

Tapahtuman ohjelma etenee aamupäivällä yhdessä salissa ja lounaan jälkeen kolmessa rinnakkaisessa salissa yhtäaikaa. Voit kasata seminaarin ohjelmasta itsellesi parhaiten sopivan kokonaisuuden ja vaihtaa salia kuten haluat.

8:30

ILMOITTAUTUMINEN JA AAMUKAHVI

Aamun alkuun on tarjolla kahvia, teetä ja aamupalaa.

Sali 1

Pääsali

 

9:00

AVAUS: SHAREPOINT JA MICROSOFT 365 HYVÄT, PAHAT JA RUMAT

SharePoint ja Microsoft 365 hyvät, pahat ja rumat piirteet.

Mitä on tapahtunut vuoden 2019 aikana? Kooste viimeisimmistä julkistuksista ja terveiset Microsoft Ignite -tapahtumasta Orlandosta.

Juha Anttila, IITC

Tutustu puheenvuoroon tarkemmin

9:40

Case KONE – Teams työn tukena maailmanlaajuisessa organisaatiossa

Mikä Teams pohjimmiltaan on ja miten se saatetaan maailmalle tukemaan jokapäiväistä työtä? Esityksessä kerrotaan Teamsin roolista sekä maailmanlaajuisesta käyttöönotosta voittoineen ja opetuksineen. Pauli jakaa myös näkemyksiä siitä, mitä pitäisi tehdä seuraavaksi, kun pohjatyö on tehty

Pauli KongasKONE

Tutustu puheenvuoroon tarkemmin

10:20

KAHVITAUKO

Tarjolla kahvia, teetä ja verkostoitumista.

10:40

TEKOÄLYN MAHDOLLISUUDET

Tekoälyn on sanottu olevan neljännen teollisen vallankumouksen mahdollistaja – eikä syyttä. Se tulee muuttamaan organisaatioiden ja koko yhteiskunnan toimintatavat kaikilla niiden portailla luoden samalla jotain kokonaan uutta. Samalla on syytä pohtia vastuullisuuskysymyksiä. Mistä tässä vallankumouksessa on kyse, missä olemme nyt ja minne olemme menossa?

Mikko Viitaila, Teknologiajohtaja, National Technology Officer (NTO), Microsoft

Tutustu puheenvuoroon tarkemmin

11:20

SHAREPOINT JA MICROSOFT 365 – VINKIT VUODELLE 2020

Tässä esityksessä siirretään katse horisonttiin ja pohditaan miten SharePoint – ja Office 365, Windows 10, osin myös Azure ja Office – kannattaa huomioida seuraavan vuosikymmenen pian alkaessa. Tarjolla on konkreettisia vinkkejä mihin tarmo kannattaa kohdistaa ja samalla aprikoidaan uudenlaisia mahdollisuuksia palveluiden hyödyntämiseen.

Jussi Roine, Microsoft MVP

Tutustu puheenvuoroon tarkemmin

12:00

LOUNAS

Lounas ja samalla mahdollisuus verkostoitua ja vaihtaa ajatuksia esiintyjien kanssa.

Sali 1

Pääsali

Sali 2

Sali 3

12:55

Teams, SharePoint ja vähän Yammerkin – miten viestinnän ja tiedostojen sijainnit suunnitellaan?

Hiipikö Teams teillekin käyttöön? Palvelujen ja vaihtoehtojen lisääntyessä erityisesti sisäisen viestinnän, yhteisen dokumentinhallinnan ja ryhmätyön välineet ja toimintatavat on hyvä linjata organisaatiotasolla. Tässä esityksessä tarjotaan ja eväitä ja esimerkkejä siihen, milloin ja mihin kannattaa käyttää mitäkin työkalua. Kuulet myös, miten eri palveluiden roolit tyypillisesti jakautuvat, ja millaisiin käyttötapauksiin eri alustojen ominaisuudet parhaiten taipuvat. Tässä setissä ei upota teknisiin yksityiskohtiin, mutta ei myöskään liidellä ylätason jargonissa – hyviä, pahoja ja rumia kokemuksia tarjolla!

Katja Jokisalo, Sulava

Tutustu puheenvuoroon

Kuinka välttää kaaos ja saada ihmiset mukaan muutokseen?

Pilveen siirtyminen, moderni intranet ja Teams eivät ole taikasauvoja, joilla sisäinen viestintä ja tiimityö saadaan toimimaan. Modernin työn juurruttaminen organisaatioon vaatii työtä. Jos saat värvättyä johdon tukemaan sitä, säästät aikaa, rahaa ja hermoja, ja huomaat ihmisten jopa innostuvan muutoksesta.

Tässä esityksessä kuulet käytännössä hyväksi havaittuja keinoja ja esimerkkejä siitä, miten kiireiset johtajat on saatu aidosti mukaan. He jopa omalla esimerkillään vetävät muutosta, koska strategiaan sidotun vision ja selkeän pelikirjan avulla he näkevät sen tärkeyden.

Sanna KeränenInnofactor

Tutustu puheenvuoroon

Havainnointia ja turvaa pilvipalvelun käyttöön Microsoft Cloud App Securityn avulla

Miten saadaan lisää näkyvyyttä pilvipalveluun ja koko M365-alustaan sekä Azuren toimintoihin, tai jopa muihinkin tuotteisiin? Pyrkimyksenä on, että kaikki voidaan tehdä mahdollisimman käyttäjäystävällisesti sekä yhdestä paikasta. Nykypäivänä palvelut ja alustat ovat liikuteltavia ja työlle ei ole enää määritelty aikaa tai suorituspaikkaa. Tehokkuuden ydin koostuu myös jatkuvasti tapahtuvasta havainnoinnista, jotta esimerkiksi käyttäjän identiteetti sekä tiedostot voidaan suojata paremmin.

Markus Päivinen, Sulava

Tutustu puheenvuoroon tarkemmin

13:35

VAIHTOTAUKO

13:40

Case Heinolan kaupunki – Moderni intranet kolmessa kuukaudessa

Kunnatkin menevät kohti yhteisyyttä ja ketteryyttä. O365-työkalut tekevät tiimityöstä helpompaa ja muuttavat käsityksemme työstä ja oppimisesta. Moderni SharePoint ja Teams antavat intranetille aivan uuden merkityksen. Malgorzata ja Lauri kertovat esityksessään Heinolan kaupungin intranet-projektin onnistumisista ja haasteista.

Uusi intranet päivittyy automaattisesti ja toimii mobiilisti. Sen toteuttaminen ei vaatinut räätälöintiä ja kustannukset pysyvät kurissa. Viestintäsivustojen helppokäyttöisyys mahdollistaa sisällöntuotannon suoraan toimialoille, mikä vähentää viestinnän työtaakkaa.

Malgorzata Juvonen ja Lauri MajuriHeinolan kaupunki

Tutustu puheenvuoroon

Botti asiakaspalvelussa – mitä voimme automatisoida ja voiko tekoäly auttaa meitä siinä?

Mitä jos tekoäly oppisi vastaamaan tyypillisiin kysymyksiin, joita käyttäjät esittävät asiakaspalvelulle? Kuinka paljon siitä olisi apua ja ennen kaikkea – voiko sen jo nyt toteuttaa? Tässä esityksessä perehdytään Microsoftin QnA Makeriin käytännönläheisellä näkökulmalla. Kuinka hyvin botti oppii vastaamaan suomenkielisiin kysymyksiin ja kuinka mitä kannattaa huomioida tietämystietokantaa rakennettaessa? Mitä käytännön toimenpiteitä pitää tehdä, että botti voidaan opettaa ja lisätä vaikkapa Teamsiin tai SharePointiin.

Olli Jääskeläinen, Sulava

Tutustu puheenvuoroon

Valmisintrat vs. OOTB-SharePoint & kliksutteluintra

Moderni SharePoint ja Office 365 -pilvi tarjoavat ainutlaatuisen ja houkuttelevan mahdollisuuden toteuttaa kaiken kattava intranet-viestintäkanava ilman työläitä projekteja ja kalliita toimittajia. Senhän kliksuttelee muutaman ohjeen ja YouTube-videon avustuksella, eikö? Vai voiko?
Vertailemme tee-se-itse -vaihtoehdon hyviä ja huonoja puolia nykyään markkinoilta löytyviin valmisintranet-ratkaisuihin. Mistä kannattaa maksaa? Mitä ei kannata lähteä yrittämään omin kätösin? Miten tuoteintra istuu Office 365 -kokonaisuuteen? Onko näillä ”tuotteilla” takuuta? Tuleeko siitä yhden toimittajan loukku? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastataan tässä sessiossa.

Jussi Sivonen, Sininen Meteoriitti

Tutustu puheenvuoroon

14:20

KAHVITAUKO

Kahvia ja teetä, sekä energiaa iltapäivään.

14:40

Case KEHA-keskus: 5 vuotta valtion tuulisella pilvitaivaalla

Valtionhallinnon ensimmäinen O365-pilviratkaisuun perustuva sähköinen työskentely-ympäristö ”Taimi” otettiin rohkeasti käyttöön tukemaan monimuotoista ja monipaikkaista 15+15+1 –virastorypästä.
6300 käyttäjää, 700 sharepoint –työtilaa, dokumenttien hallintaa, metatietoja, hakuja ja näkymiä, yhteisiä Kameleon-asiakirjapohjia, kokeiluja käyttöönottotavoissa, tuoreita Teams ja Stream-kokemuksia ja tietysti myös valtion organisaatiohaasteita ja uudistusvelkaa: niistä on Taimi tehty.

Mika VahalaKEHA-keskus

Tutustu puheenvuoroon

Microsoft Teams – parhaita käytäntöjä ja vinkkejä

Microsoft Teams on vakiinnuttanut paikkansa Office 365:n ryhmätyön keskuksena ja yhteistyövälineenä. Teams saa myös uusia ominaisuuksia jatkuvasti. Mitkä viimeisimmistä ominaisuuksista kannattaa huomioida jo nyt? Miten niitä kannattaa hyödyntää? Millä tavoin hallitset Teams-melua niin, että se tukee työtäsi eikä tunnu tunkeilevalta?

Tässä esityksessä esitellään demojen kautta Microsoft Teamsin vinkkejä ja parhaita käytäntöjä onnistuneeseen ryhmätyöhön sekä oman Teamsin hallintaan.

Vesa Nopanen, Sulava

Tutustu puheenvuoroon

Modernit SharePoint-intranetit suuryrityksissä

Miten moderni SharePoint on taipunut suurten organisaatioiden tarpeisiin Suomessa? Mikä toimii hyvin, mitä toiminnallisuuksia joutuu edelleen räätälöimään?

Milja avaa lukuisten laajojen intranet-kokemuksiensa pohjalta rehellisen ja realistisen nykykuvan moderniin SharePointiin. Esityksessä käydään läpi tykätyimmät toiminnallisuudet, haasteellisimmat sudenkuopat ja konkreettisia esimerkkejä kiertoteistä tai räätälöinneistä.

Milja Nohynek, Digital Illustrated

Tutustu puheenvuoroon

15:20

VAIHTOTAUKO

15:25

CASE LIIKENNETURVA – INTRANET TEAMSILLA

Miten sitouttaa työntekijät uuteen työkaluun kun digitaidot vaihtelevat? Tarvitaanko aina perinteinen intrasivusto vai voivatko muut työkalut korvata sen? Liikenneturva uudisti oman käsityksensä intrasta ja samalla alkoi kulttuurimuutos kohti avointa viestintää.

Anni Muukkonen, Liikenneturva

Tutustu puheenvuoroon

Dokumenttien hallinta SharePoint- ja Teams-alustoilla

Mitä uutta Microsoft 365:een on tullut dokumenttien hallinnan näkökulmasta? Mitä ovat parhaat käytännöt jos halutaan ihan oikeasti hallita dokumentteja SharePoint- ja Teams-alustoilla?

Juha Anttila, IITC

Tutustu puheenvuoroon

Chilin viljelyyn vauhtia Power Platformilla ja Azurella

Azuren palvelut auttavat tehostamaan tuotantoprosessia, parantamaan laatua ja tuomaan suurempaa tulosta. Jopa yhden henkilön kasvihuonekin hyötyy Power Platformin raportoinnista ja työnkulkujen hyödyntämisestä sekä PowerAppsillä tietojen keruusta. Kasvihuoneviljely on mitä mainioin tapa koekäyttää uusimpia malleja, palveluita ja ominaisuuksia, kun tuloksen voi kirjaimellisesti suorastaan maistaa!

Antti Kontiainen, Sulava

Tutustu puheenvuoroon

16:05

VERKOSTOITUMINEN + COCKTAILS

Verkostoidu puhujien ja muiden osallistujien kanssa. Kysele ja kerro omista kokemuksistasi. Opi uutta ja nauti.

17:30

TAPAHTUMA PÄÄTTYY

SHAREPOINT JA MICROSOFT 365 HPR-SEMINAARI

SharePoint ja Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -seminaari on Suomen laajin SharePoint- ja Microsoft 365 -toteutuksista kertova case-pohjainen tapahtuma.

5.-6. toukokuuta 2020
Klo 8:30-17:30

Clarion Hotel Helsinki
Tyynenmerenkatu 2
00220 Helsinki