Ohjelma

KESKIVIIKKO 12.12.2018

Syksyn tapahtuman alustava ohjelma.

8:30

ILMOITTAUTUMINEN JA AAMUKAHVI

Aamun alkuun on tarjolla kahvia, teetä, tuoremehua, smoothie, jugurttibaari sekä leipää ja lisukkeita.

9:00

AVAUS: SHAREPOINT JA MICROSOFT 365 HYVÄT, PAHAT JA RUMAT

SharePoint ja Microsoft 365 hyvät, pahat ja rumat piirteet.

Mitä on tapahtunut vuoden 2018 aikana? Kooste viimeisimmistä julkistuksista.

Juha Anttila, IITC

9:40

KEYNOTE: Tietoturva, kohti vuotta 2020
  • kalastelut, huijaukset ja kiristysohjelmat – eikö tämä ikinä lopu?
  • kyberturvallisuus pilvipalvelujen uhkaajana
  • GDPR puoli vuotta myöhemmin

Petteri Järvinen

10:20

KAHVITAUKO

Tarjolla kahvia, teetä ja verkostoitumista.

10:40

Case: Migraatio SharePoint 2010:stä SharePoint Onlineen ja Teams-konsepti Destialla

Kuinka migraatioprojekti onnistui ja mitä olisi kannattanut tehdä toisin? Mitä hyvää, pahaa, rumaa SharePoint Online tarjoilee verrattuna paikalliseen SharePointiin? Miten Teams eroaa aiemmista työkaluista?

Asko JuopperiDestia

Kuinka välttyä kaaokselta ja löytää Teamsin hyödyt?

Vältä kaaoksen kaava: Miten käyttöönotto saadaan onnistumaan ja hyödyt toteutumaan Mikä toimii ja mikä ei: Parhaita käytäntöjä ja kokemuksia.

Vesa Nopanen, Innofactor

Office 365 guest-käyttäjät ja ulkoinen jakaminen – parhaat käytännöt

Mitä vaihtoehtoja Office 365 tarjoaa organisaation ulkopuolelle jaettavan tiedon rajoittamiseen? Milloin näitä eri vaihtoehtoja tulisi käyttää, mihin guest-käyttäjille tulee antaa pääsy, ja kenen toimesta? Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastauksia tässä sessiossa. Lisäksi katsotaan, miten meidän on mahdollista automatisoida guest-käyttäjien kutsuminen sekä jakoon liittyvien asetusten konfigurointi mm. sivuston luonnin yhteydessä.

Laura Kokkarinen, Sulava

11:20

Case: Tavoitteena työtapojen muutos

Huhtamäki tavoittelee bisneshyötyjä yhteistyön lisäämisellä ja ottamalla käyttöön tehokkaampia työtapoja. Teamsia käytetään tehostamaan tiimi- ja projektityötä. Miten Teams-käyttöönottoprojekti onnistuu kun mukaan otetaan 6 500 käyttäjää 34 maassa? Missä mennään kun käyttöönotosta on kulunut muutama kuukausi?

Reeta Eskola, Huhtamäki Oyj

Power Platform – Tarvitaanko tulevaisuudessa sovelluskehittäjiä?

Power Platform on Microsoftin ”kansalaiskehittäjä” alusta, joka koostuu tutuista työkaluista (PowerApps, Flow jne). Millaisia ratkaisuja sen avulla voi toteuttaa ja onko siitä todellisessa käytössä mihinkään? Mitä sen hyödyntäminen maksaa?

Timo Pertilä, Digital Illustrated

M365 ja sähköpostin tietoturva

Sähköpostin tietoturva puhuttaa suomalaisia organisaatiota. Koska kyseessä on yleinen pilvipalvelu, siihen kohdistuu hyökkäysyrityksiä, jotka Viestintäviraston mukaan ovat aiheuttaneet miljoonatappiot suomalaisille yrityksille. Toisaalta Office 365 tarjoaa myös parhaat modernit teknologiat sähköpostin suojaamiseen. Kuule käytännön vinkit siihen, millä toimenpiteillä voit tehdä sähköpostin käytöstä tietoturvallista.

Arttu Arstila, Sulava

12:00

LOUNAS

Lounas ja samalla mahdollisuus verkostoitua ja vaihtaa ajatuksia esiintyjien kanssa.

13:00

Dokumenttien hallinta Office 365, SharePoint ja Teams-alustoilla

Office 365 -kokonaisuuteen liittyvä Microsoft Teams -palvelu valtaa alaa tiimityöskentelyn alustana. Mikä rooli SharePointilla on Teams-palvelua käytettäessä? Ovatko Teams ja SharePoint kilpailijat toisilleen vai enemmänkin taistelupari? Mikä rooli perinteisille SharePoint-työtiloille jää dokumenttien hallinnassa? Mikä toimii oikeasti ja mikä ei?

Juha Anttila, IITC

Modernit Intranetit vuonna 2019

Minkälainen sitten on vallankumouksellinen ja moderni intra vuonna 2019? Miten moderni intranet käytännössä rakennetaan?

Tutustumme Katjan johdolla käytännönläheisesti ja konkreettisten demojen kautta, mitä uusia ja hienoja toiminnallisuuksia on viestintäsivustoissa, minkälaisia ovat visuaalisesti näyttävät ja monimuotoiset intrasisällöt ja miten intra keskustelee muiden palvelujen kanssa!

Katja Jokisalo, Sulava

Office 365 -muutoksen johtamisen uudet tuulet

Miksi muutosta yhä vain pitää johtaa? Hahmota mitä kaikkea on tehtävissä, mitä osa-alueita, toimintatapoja ja työkaluja on olemassa. Paljon hyvää oppia kotiin vietäväksi.

Kristian Hentula, Sininen Meteoriitti

13:40

Case: Poradatan käsittely Power BI:llä

Miten kaivosyhtiö modernisoi prosessit Microsoft-tuoteperheen avulla? Miten yhtiö varmisti, että dataa jalostamalla tuotetaan liiketoiminnalle lisäarvoa? Mikä merkitys Power BI:llä on kaivosyhtiön liiketoiminnassa ja minkälaista hyötyä sen avulla yhtiö saa?

Puheenvuoron jälkeen hahmotat, miten rakentaa kokonaisvaltainen ratkaisu prosessien modernisointiin.

Kari Westerman, E.Hartikainen

Kuinka valitsen klassisen ja modernin SharePointin välillä?

Moderni SharePoint on tullut ja klassisen on aika väistyä. Vai onko? Kyvykkyydet eivät mene yksi yhteen, joten mitä on hyvä tietää klassisen ja modernin SharePointin eroista?

Antti Jokinen, Cloudriven

SharePoint 2019

Onko teillä käytössä SharePoint omilta palvelimilta tai haluatte SharePointin, mutta pilveen meneminen ei syystä tai toisesta ole mahdollista? SharePoint 2019 -versio julkaistiin vihdoin lokakuussa.

Tämän session aikana käydään läpi SharePoint 2019 tärkeimmät uudet ominaisuudet ja muutokset, toisaalta katsotaan myös mitä uusimmasta versiosta on jätetty pois. Lisäksi vilkaistaan nopeasti mitä se ”moderni” maailma tarkoittaa ja miten SharePoint 2019 taipuu hybridiratkaisuihin Office 365:n kanssa. Jos et ole aikaisemmin nähnyt SharePoint 2019:ta, niin tämän session jälkeen olet!

Marko Rosberg, Sulava

14:20

KAHVITAUKO

Kahvia ja teetä, sekä energiaa iltapäivään.

14:40

CASE: Mitä on opittu 10 vuodessa SharePointin kanssa?

Minkälaista kokonaisuutta SharePointilla hallitaan? Mitä hyvää, pahaa ja rumaa matkalle on mahtunut? Mitä muutoksia GDPR toi SharePoint-ympäristöön? Miten arkistointi on toteutettu? Mitä ajatellaan pilvipalveluista ja miksi sinne kannattaisi tai ei kannattaisi mennä?

Heidi Itkonen, Vantaan Energia

Moderni intranet – mikä muuttuu verrattuna klassiseen
Moderni intranet puhututtaa tällä hetkellä alan piirejä ja kyseessä onkin suurin harppaus SharePointin sisällönjulkaisussa. Modernit sivut näyttävät erilaisilta, mutta mikä todella muuttuu intranetin käyttäjän, sisällöntekijän ja intranetin omistajien näkövinkkelistä?

Petri Sohlberg, Tieto

Työn digitalisaatio Office 365:ssa

Digitalisaatio alkoi, kun tietokoneet korvasivat kirjoituskoneet ja arkistokansiot. Tänä päivänä se on jotain paljon enemmän, sillä kirjoituskoneet ja arkistokansiot ovat tiedon tallennusmenetelmiä, mutta tallennus on vain osa laajempaa prosessia. Tässä esityksessä Olli Jääskeläinen keskittyy esittelemään sitä, miten voimme hyödyntää Office 365:n ominaisuuksia työn digitalisoinnissa. Fokuksessa on ennen muuta Microsoft Flow työnkulut ja PowerApps-sovellukset, mutta käymme läpi myös muita mahdollisuuksia.

Olli Jääskeläinen, Sulava

15:20

CLOSING KEYNOTE: SHAREPOINT JA MICROSOFT 365 VINKIT 2019

SharePoint ja Microsoft 365 vinkit vuodelle 2019! Mitä on odotettavissa vuonna 2019 ja kuinka siihen voisi valmistautua?

Jussi Roine, CRO, Sulava

16:00

VERKOSTOITUMINEN + COCKTAILS

Verkostoidu puhujien ja muiden osallistujien kanssa. Kysele ja kerro omista kokemuksistasi. Opi uutta ja nauti.

17:30

TAPAHTUMA PÄÄTTYY

SHAREPOINT JA MICROSOFT 365 HPR-SEMINAARI

SharePoint ja Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -seminaari on Suomen laajin SharePoint- ja Microsoft 365 -toteutuksista kertova case-pohjainen tapahtuma.

12. joulukuuta, 2018
Klo 8:30-17:30

 

Marina Congress Center
Katajanokanlaituri 6, Helsinki